Sponsoren

Vandersterre

Is een Nederlands familiebedrijf. Met ca. 450 betrokken collega’s zijn wij actief in het rijpen en veredelen, het verpakken en het verkopen van kaasspecialiteiten. Wij verkopen deze specialiteiten in Nederland en in meer dan tachtig landen wereldwijd. Naast het hoofdkantoor en distributiecentra in Bodegraven, beschikken wij over een modern verpakkingsbedrijf in Grootebroek waar we onze specialiteiten versnijden en verpakken. Op onze locatie Meerkerk hebben wij een opslag en rijpen en veredelen wij verschillende soorten kaas, mede door geautomatiseerde lijnen. Onze activiteiten zorgen ervoor dat we direct impact hebben op de keten en daarmee een sterke marktpositie hebben.

Zanetti

Zanetti is een familiebedrijf  dat al vijf generaties lang hoog aangeschreven staat in uitmuntendheid met veel respect voor traditie. Het bedrijf heeft de visie van zijn oprichter, Guido Zanetti, altijd in ere gehouden met bedrijfsprincipes en die zijn gericht op het welzijn van de lokale gemeenschappen en de impact op het milieu.
Met een eeuw ervaring voor traditie en passie voor Italiaanse kazen en met een zeer veel kennis hoe je echte ambachtelijke kazen van weleer op industriële schaal kunt produceren.
Het is een dagelijkse uitdaging om alle productieprocessen in goede banen te leiden dankzij de investeringen in de regio met  100% Italiaanse lokale melkleveranciers. Ze hebben een uitstekende infrastructuur qua technologie met veel respect voor traditie en verantwoorde veiligheidsvoorschriften.

Velder

Velder is van oudsher een handelshuis, opgericht door de familie Zijerveld. Door de jaren heeft Velder zich bewezen dè aanbieder te zijn van een totaalassortiment van Hollandse – en buitenlandse kaas en aanverwante producten. Velder biedt op de uitgangspunten van de klant innovatieve concepten aan op maat verpakt, flexibel samengesteld en geleverd door haar eigen logistieke dienstverlening.
Vanuit onze passie steunen wij de activiteiten van het kaasgilde en dragen een warm hart uit aan iedereen die van en over buitenlandse kaas wil leren.

Foods and Wines from Spain

Foods and Wines from Spain is een merk gecreëerd door ICEX Spain, Trade and Investment om Spaanse levensmiddelen en wijnen in het buitenland te promoten.
Alles wat u wilt weten over Spaanse levensmiddelen en wijn vindt u hier

Emmi

De plek waar onze meesterwerken ontstaan!
Alleen de beste kazen van geselecteerde kaasmakerijen komen in onze beroemde zandstenen grot terecht. Gelegen in de idyllische natuurlijke omgeving van Wauwilermoos in het Zwitserse kanton Luzern. Hier wordt de kaas geaffineerd bij een natuurlijke vochtigheid van 94% en een constante temperatuur van 10-12°C tot hij zijn perfecte rijpheid heeft bereikt.
Dankzij het natuurlijke vocht dat het kwarts in de rots opslaat, biedt onze zandsteengrot de perfecte omstandigheden voor het affineren van de kaas en geeft het een sublieme textuur en subtiele, pittige smaak.Door te borstelen, zouten en draaien van de kaas zorgen onze grotmeesters ervoor dat de kaas zijn onmiskenbare karakteristieke smaak ontwikkeld.
Een smaak die een KALTBACH kaas moet hebben om te voldoen aan de strikte regels om de naam te morgen dragen.

Switzerland Cheese Marketing

Switzerland Cheese Marketing Benelux is een neutrale niet-commerciële en overkoepelende organisatie, waarvan het hoofdkantoor in Bern is gevestigd.
Wij hebben als doel om de Zwitserse kaas dichter bij de consumenten te brengen en de kaasbranche te ondersteunen in de verkoop in oa Europa. De verschillende landen waarin we actief de smaakvolle Zwitserse kazen ondersteunen zijn Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Scandinavië en de Benelux-landen.
Dit doen we door het faciliteren van de bundeling van expertise en marktkennis. Daarnaast ontwikkelen we verschillenden marketingtools en opleidingen, waarmee we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de vraag naar van Zwitserse kaas.

Zuivelhoeve

Zuivelhoeve Winkelbedrijven is een franchiseorganisatie met meer dan 80 winkels verspreid over Nederland. Naast landelijke herkenbaarheid heeft Zuivelhoeve een sterk lokaal karakter en is daarmee twee jaar op rij verkozen beste foodservicebedrijf van Nederland. De belofte van Zuivelhoeve is om met pure passie de klantverwachting te overtreffen. Dit doen ze door het bieden van persoonlijke service en een uitgebreid assortiment van ambachtelijke kazen, zuivelproducten, noten en andere lekkernijen.
Door lokaal het verschil te maken en te blijven streven naar de hoogste kwaliteit en service, weet Zuivelhoeve haar klanten te verrassen en te inspireren. In de winkels vind je niet alleen heerlijke producten, maar ook een unieke winkelbeleving. Een gewilde winkel voor de kaasliefhebber!

Lactalis

Groupe Lactalis is ’s werelds grootste zuivelproducent, maar blijft in hart en ziel een Frans familiebedrijf. Met diepe wortels in het platteland en een passie voor melk, brengt Lactalis al generaties lang natuurlijke zuivelproducten naar miljoenen huishoudens wereldwijd. Van kaas tot yoghurt, van boter tot melk – elke dag zetten meer dan 85.000 medewerkers zich in om smaakvolle, gezonde en toegankelijke producten te maken. Gedreven door innovatie, respect voor traditie en een sterke verbondenheid met lokale gemeenschappen, bouwt Lactalis aan een duurzame toekomst waarin zuivel mensen verbindt. 
 
Lactalis is actief in meer dan 50 landen met meer dan 270 productielocaties en verwerkt jaarlijks ruim 22 miljard liter melk. De belangrijkste producten van Groupe Lactalis bestrijken vrijwel alle zuivelcategorieën. Lactalis is wereldwijd vooral bekend als de grootste kaasmaker. Enkele bekende kaassoorten en merken zijn: Président (Camembert, Brie, Emmental), Galbani (Mozzarella, Mascarpone, Ricotta, Grana Padano, Parmigiano Reggiano etc.), Parmalat (ook actief in melk en room), Leerdammer (populair in Nederland en vooral daar buiten)

Verburg Kaas

Verburg Kaas is een moderne kaasgroothandel met een visie op de toekomst voor de gehele keten. Van kaasspeciaalzaak in al zijn vormen, tot markt en ambulante handel.
De Verburg Kaas heeft voor alle partijen de juiste handvatten voor een goede en gezonde samenwerking en draagt het Gilde een warm hart toe!

Sligro

Met 51 zelfbedieningsgroothandels zijn Sligro en De Kweker altijd in de buurt van de echte connaisseurs, horeca-ondernemers en liefhebbers van buitenlandse kaas in Nederland.
Zij maken hun keuze uit een assortiment van zo’n 300 kwaliteitskazen, deels vast in het assortiment en deels wisselend in de seizoenen, en worden daarbij geadviseerd door de vakspecialisten van Sligro en De Kweker. Altijd op zoek naar vernieuwing, verbetering en verwondering, met als doel iedere professional in food écht verder te brengen op het gebied van buitenlandse kaas.

HANOS

HANOS houdt, net als Nederland, ontzettend veel van kaas. In ons assortiment zijn alle soorten en smaken ambachtelijke kaas te vinden, stuk voor stuk met liefde gemaakt. En om de kwaliteit van onze kazen te waarborgen, worden deze in permanent gekoelde ruimtes bewaard. Zo komt ook uw bestelling gegarandeerd in optimale kwaliteit aan. Voor de prijsbewuste horecaondernemer, bieden we een hele selectie kazen onder het eigen HANOS-label aan. Dezelfde hoge kwaliteit, tegen een vriendelijke prijs.
Maar HANOS laat zich natuurlijk niet tegenhouden door de landsgrenzen. We hebben er onze missie van gemaakt om een zo groot mogelijk assortiment buitenlandse kazen aan te kunnen bieden. Rechtstreeks geïmporteerd. Geaffineerde kazen uit Frankrijk, grotgerijpte Zwitserse Gruyère of liever een Engelse Farmhouse Cheddar? Geen probleem, bij HANOS in de groothandel en natuurlijk ook online verkrijgbaar. Bezoek onze kaasafdeling voor het hele assortiment en deskundig advies over bijvoorbeeld het samenstellen van een ultieme kaasplank.

VHC Jongens

Als horeca totaalleverancier zijn wij geheel ingericht om u als horecaondernemer volledig te ondersteunen in alle dagelijkse benodigdheden voor uw horecaonderneming.
Naast een breed assortiment in droge kruidenierswaren, diepvries, non-food en dranken, hebben wij een ruim assortiment aan verse producten uit binnen- en buitenland, speciaal voor u geselecteerd door onze vers specialisten. Wij dragen het Kaasgilde een warm hart toe vanwege het mooie ambacht en het brede aanbod aan buitenlandse kazen.
Dagelijks beleveren wij vele horeca professionals en dat doen wij met veel passie. VHC Jongens BV doet dat inmiddels al 80 jaar en deze jarenlange ervaring op het gebied van distributie en onze expertise van F&B zetten wij ons dagelijks in om de mooiste en lekkerste gerechten te serveren aan uw gasten! Samen zijn we Echte Horeca Jongens!

Hansel

In de Amsterdamse Jordaan begon Hans Oberegger halverwege de jaren ‘70 met het maken van ambachtelijke salades en sauzen. Al snel raakten steeds meer viskramen, slagerijen en (vers) specialisten overtuigd van de kwaliteit van de producten van ‘Hansel’. Tot op de dag van vandaag produceren wij alle salades en sauzen in onze eigen keuken in Zaandam.
Hansel is nog steeds een familiebedrijf, waar culinaire specialisten verantwoordelijk zijn en borg staan voor smakelijke en verse producten. En dat proef je! Wij dragen het Kaasgilde een warm hart toe omdat wij het zeer waarderen dat zij, net als bij ons, het ambacht en kwaliteit centraal stellen.

Kesbeke

In 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Daar werden door Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Toen zijn zoon Camiel de zaak overnam, werd de groei van het bedrijf een feit. Hij heeft de aanzet gegeven om het bedrijf uit te bouwen.
Er staat weer een Kesbeke aan het roer. Oos, zoon van Camiel, is nu de ‘directeur met hart’, zoals hij wel wordt genoemd. Bij Oos staat de deur altijd open, voor iedereen. De medewerkers zijn wat hem betreft één grote familie. Zo was het bij Camiel (‘Kes’, zoals hij werd genoemd), zo is het op de dag van vandaag bij Oos. Helpen en bijspringen waar je kunt is het credo.
Puur natuur wil bij Kesbeke zeggen dat er uitsluitend producten verwerkt worden waarvan de versheid gegarandeerd is. Dat kan alleen als je een langdurige relatie onderhoudt met je leveranciers. De grondstoffen voor fijn tafelzuur zijn kwetsbare natuurproducten die met veel zorg en aandacht gekweekt en geoogst moeten worden, en dat doen de telers met liefde. Bij Kesbeke wordt een groot deel van het inleggen nog altijd met de hand gedaan. Dat moet als je een pot ‘echt vol’ wilt hebben.
Kesbeke  loopt voorop als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe tafelzuur-variaties. Oos staat graag zelf in zijn keuken om op verzoek van klanten, of op eigen inspiratie verrassende, nieuwe variaties te componeren. Puur natuur, dat spreekt vanzelf. Sinds 2010 wordt ook biologisch geproduceerd.

Henk Scheer en Zn.

Op 18 november 1948, begon vader Jan Scheer, met verkoop van Hollandse Kaas op de markt in Utrecht. Dat was de eerste dag na de tweede wereldoorlog dat de kaas zonder voedselbonnen te koop was. Later ging hij ook staan op markten in Weesp, Zeist en Barneveld. Eerst op marktkramen en vanaf 1973 werd de kazen verkocht uit verkoopwagens.
Henk Scheer is geboren en opgegroeid tussen de kazen. Na school was hij vaak te vinden in het kaaspakhuis. Het was dan ook vanzelfsprekend, dat hij ook de kaas in ging. In 1988 ging hij verder met de zaak in eigen naam, HENK SCHEER KAAS. Inmiddels is zoon Jan ook een doorgewinterde kaasverkoper en in 2023 toegetreden tot het Guilde.
Door altijd om de beste kwaliteit te bieden, hebben wij met diverse leveranciers afspraken gemaakt om onze kazen van dezelfde kaasproducent af te nemen. De kazen worden dan ook altijd in dezelfde kaaspakhuizen gerijpt. Wij willen alleen de allerbeste kazen.
Natuurlijk werken we ook met de mooie boerenkazen onder dezelfde afspraken. Maar we kunnen onze klanten soms ook verrassen met een aantrekkelijke en lekkere voordeel koop van een bepaalde partij. Extra voordeel voor onze klanten.
Scheer Kaas is ook gespecialiseerd in het buitenlandse kaasassortiment. Met name de Franse en Belgische rauwe melk kazen worden rechtstreeks zelf geïmporteerd. We hebben een grote voorliefde voor geitenkaasjes uit Frankrijk en België. Ook zijn we specialist voor Franse Bergkazen.
Laat u eens verrassen bij ons op de markt!

Igor Gorgonzola

De familie Leonardi produceert al drie generaties lang zoete en kruidige Gorgonzola BOB.
Vanuit de eerste zuivelfabriek in Mezzomerico, een klein dorpje in de heuvels van Novara, en vanuit de ervaring van Natale Leonardi en zijn zoon Gian Vittorio, ontstonden de geschiedenis, traditie en waarden van IGOR, een bedrijf dat in de loop der jaren gestaag is uitgegroeid tot een toonaangevende zuivelindustrie. IGOR produceert, rijpt en verpakt Gorgonzola van hoge kwaliteit met behulp van innovatieve technologieën, altijd met volledig respect voor traditie en door zorgvuldig de boerderijen te selecteren waar de melk van de hoogste kwaliteit wordt verzameld. Sinds 1996 is het bedrijf actief in Cameri (in de provincie Novara) in een ultramoderne fabriek van 15.000 vierkante meter waar hygiëne- en gezondheidsmaatregelen in elke fase van het productieproces stipt en strikt worden nageleefd. De afgelopen jaren zijn er drie uitbreidingen gerealiseerd, met een totale oppervlakte van 35.000 vierkante meter, en er wordt gewerkt aan nog een uitbreiding van 12.000 vierkante meter. IGOR exporteert meer dan 50 procent van zijn productie wereldwijd, naar de grote retailkanalen, ho.re.ca. en industrie.
Naast de locatie Cameri omvat IGOR ook andere bedrijven zoals CLIN (productiemelk), PAL (productiemelk voor Gran Riserva Leonardi) en Ballarini (rijpingslocatie voor zoete en pikante Gorgonzola BOB).

Alphenaer DeJong Cheese

Alphenaer, de lekkerste verse en zachte kaasspecialiteiten
DeJong Cheese, het moederbedrijf van Alphenaer, is een (h)echt familiebedrijf gevestigd in het Brabantse Alphen. Tot 1995 werden er enkel geiten gehouden, waarna er werd besloten de zelf geproduceerde melk te gaan verwerken tot (geiten)kaas. Alphenaer kaas! En dat bleek een waar succes!
We bereiden onze Alphenaer kazen volgens traditionele recepturen waardoor we de beste kwaliteit kunnen garanderen. We maken o.a. Brie, Camembert, verse en gerijpte kazen, Cheese Crumbles, Smeerbare verse kaas en Kaasschnitzels waar we verschillende (inter)nationale markten mee bedienen. Voornamelijk op basis van geitenmelk of koemelk. Je vindt onze kazen in de retail, foodservice, kaasspeciaalzaken, (horeca)groothandel en in B2B onder ons eigen merk Alphenaer, maar ook als private label.
www.alphenaer.nl
DeJong Cheese draagt met onze Alphenaer kazen het Gilde een warm hart toe.

Bord Bia

De naam “Bord Bia” is Iers (Gaelic) voor Irish Food Board. Bord Bia is in 1994 opgericht door het ministerie van landbouw en is verantwoordelijk voor de promotie en afzetbevordering van de Ierse voedsel-, drank- en tuinbouwsector. Bord Bia ondersteunt Ierse voedselproducenten bij export en kwaliteitsborging en is vooral bekend om haar duurzaamheidsprogramma Origin Green. De rol van Bord Bia is om Iers levensmiddelen, dranken en tuinbouwproducten wereldwijd te vermarkten en te promoten op basis van duurzaamheid, traceerbaarheid en kwaliteit. Boerenkazen worden in het hele land gemaakt, maar elke kaas is een expressie van zijn eigen specifieke deel van Ierland, waarin zeer verschillende elementaire aspecten van ons landschap zijn verwerkt. Weelderige groene weiden, intelligente veehouderij en goede landbouwpraktijken stellen de Ierse kaasmaker in staat wonderen te verrichten met melk van de hoogste kwaliteit en de lekkerste van Europa.

in2food

In2Food maakt een veilige productie van kwalitatieve en hoogwaardige voeding samen met u mogelijk. Daarvoor leveren we een complete range producten voor de gehele levensmiddelenindustrie. Het productassortiment bestaat onder andere uit (zuivel)ingrediënten, kaascoating, reiniging en desinfectie, technische hulpstoffen en serviceproducten.

Cono

CONO Kaasmakers is een coöperatie van ruim 400 melkveehouders die al sinds 1901 ambachtelijke kaas maken in de Beemster. Met respect voor dier, boer en natuur produceren we op duurzame wijze de lekkerste Noord-Hollandse kazen, zoals Beemster kaas, Stompetoren, Schermermolens en Weydeland. Sinds 2019 is CONO Kaasmakers eigenaar van Amsterdam Cheese Company. De Amsterdam Cheese Company bestaat uit vier toeristiche kaaswinkels in hartje Amsterdam. Onze melkveehouders werken volgens het Caring Dairy-programma, een vooruitstrevend duurzaamheidsprogramma dat zich richt op dierenwelzijn, biodiversiteit en een toekomstbestendige melkveehouderij. In onze kaasmakerij produceren wij zo duurzaam mogelijk, hier combineren we traditioneel vakmanschap met innovatieve technieken. Zo zorgen we samen voor de allerbeste kaas met een unieke, volle smaak.

De Kaasfabriek

De Kaasfabriek is er voor de (kaas)specialist. We kiezen ervoor om alleen aan de traditionele kaasverkopers zoals kaas- en delicatessenwinkels en de ambulante handelaren te leveren.  Onze missie is om unieke producten te leveren waar je je als specialist mee kunt onderscheiden. Onze inkopers zijn altijd opzoek naar de mooiste pareltjes in binnen en buitenland. Ben je nieuwsgierig naar ons assortiment meld je dan aan voor onze WEBBESTEL via bestelling@dekaasfabriek.nl

Scroll naar boven