Partners van het Buitenlandse Kaasgilde

Verburg Kaas is een moderne kaasgroothandel met een visie op de toekomst voor de gehele keten. Van kaasspeciaalzaak in al zijn vormen, tot markt en ambulante handel.

De Verburg Kaas heeft voor alle partijen de juiste handvatten voor een goede en gezonde samenwerking en draagt het Gilde een warm hart toe!

Velder is van oudsher een handelshuis, opgericht door de familie Zijerveld. Door de jaren heeft Velder zich bewezen dè aanbieder te zijn van een totaalassortiment van Hollandse – en buitenlandse kaas en aanverwante producten. Velder biedt op de uitgangspunten van de klant innovatieve concepten aan op maat verpakt, flexibel samengesteld en geleverd door haar eigen logistieke dienstverlening.

Vanuit onze passie steunen wij de activiteiten van het kaasgilde en dragen een warm hart uit aan iedereen die van en over buitenlandse kaas wil leren.

In de Amsterdamse Jordaan begon Hans Oberegger halverwege de jaren ‘70 met het maken van ambachtelijke salades en sauzen. Al snel raakten steeds meer viskramen, slagerijen en (vers) specialisten overtuigd van de kwaliteit van de producten van ‘Hansel’. Tot op de dag van vandaag produceren wij alle salades en sauzen in onze eigen keuken in Zaandam.

Hansel is nog steeds een familiebedrijf, waar culinaire specialisten verantwoordelijk zijn en borg staan voor smakelijke en verse producten. En dat proef je! Wij dragen het Kaasgilde een warm hart toe omdat wij het zeer waarderen dat zij, net als bij ons, het ambacht en kwaliteit centraal stellen. www.hansel.nl

Foods and Wines from Spain is een merk gecreëerd door ICEX Spain, Trade and Investment om Spaanse levensmiddelen en wijnen in het buitenland te promoten.

Alles wat u wilt weten over Spaanse levensmiddelen en wijn vindt u hier www.foodswinesfromspain.com.

De plek waar onze meesterwerken ontstaan!

Alleen de beste kazen van geselecteerde kaasmakerijen komen in onze beroemde zandstenen grot terecht. Gelegen in de idyllische natuurlijke omgeving van Wauwilermoos in het Zwitserse kanton Luzern. Hier wordt de kaas geaffineerd bij een natuurlijke vochtigheid van 94% en een constante temperatuur van 10-12°C tot hij zijn perfecte rijpheid heeft bereikt.

Dankzij het natuurlijke vocht dat het kwarts in de rots opslaat, biedt onze zandsteengrot de perfecte omstandigheden voor het affineren van de kaas en geeft het een sublieme textuur en subtiele, pittige smaak.Door te borstelen, zouten en draaien van de kaas zorgen onze grotmeesters ervoor dat de kaas zijn onmiskenbare karakteristieke smaak ontwikkeld.

Een smaak die een KALTBACH kaas moet hebben om te voldoen aan de strikte regels om de naam te morgen dragen.

Switzerland Cheese Marketing Benelux is een neutrale niet-commerciële en overkoepelende organisatie, waarvan het hoofdkantoor in Bern is gevestigd.

Wij hebben als doel om de Zwitserse kaas dichter bij de consumenten te brengen en de kaasbranche te ondersteunen in de verkoop in oa Europa. De verschillende landen waarin we actief de smaakvolle Zwitserse kazen ondersteunen zijn Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Scandinavië en de Benelux-landen.

Dit doen we door het faciliteren van de bundeling van expertise en marktkennis. Daarnaast ontwikkelen we verschillenden marketingtools en opleidingen, waarmee we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de vraag naar van Zwitserse kaas.

Met 51 zelfbedieningsgroothandels zijn Sligro en De Kweker altijd in de buurt van de echte connaisseurs, horeca-ondernemers en liefhebbers van buitenlandse kaas in Nederland.

Zij maken hun keuze uit een assortiment van zo’n 300 kwaliteitskazen, deels vast in het assortiment en deels wisselend in de seizoenen, en worden daarbij geadviseerd door de vakspecialisten van Sligro en De Kweker. Altijd op zoek naar vernieuwing, verbetering en verwondering, met als doel iedere professional in food écht verder te brengen op het gebied van buitenlandse kaas.

HANOS houdt, net als Nederland, ontzettend veel van kaas. In ons assortiment zijn alle soorten en smaken ambachtelijke kaas te vinden, stuk voor stuk met liefde gemaakt. En om de kwaliteit van onze kazen te waarborgen, worden deze in permanent gekoelde ruimtes bewaard. Zo komt ook uw bestelling gegarandeerd in optimale kwaliteit aan. Voor de prijsbewuste horecaondernemer, bieden we een hele selectie kazen onder het eigen HANOS-label aan. Dezelfde hoge kwaliteit, tegen een vriendelijke prijs.

Maar HANOS laat zich natuurlijk niet tegenhouden door de landsgrenzen. We hebben er onze missie van gemaakt om een zo groot mogelijk assortiment buitenlandse kazen aan te kunnen bieden. Rechtstreeks geïmporteerd. Geaffineerde kazen uit Frankrijk, grotgerijpte Zwitserse Gruyère of liever een Engelse Farmhouse Cheddar? Geen probleem, bij HANOS in de groothandel en natuurlijk ook online verkrijgbaar. Bezoek onze kaasafdeling voor het hele assortiment en deskundig advies over bijvoorbeeld het samenstellen van een ultieme kaasplank.

Als horeca totaalleverancier zijn wij geheel ingericht om u als horecaondernemer volledig te ondersteunen in alle dagelijkse benodigdheden voor uw horecaonderneming.

Naast een breed assortiment in droge kruidenierswaren, diepvries, non-food en dranken, hebben wij een ruim assortiment aan verse producten uit binnen- en buitenland, speciaal voor u geselecteerd door onze vers specialisten. Wij dragen het Kaasgilde een warm hart toe vanwege het mooie ambacht en het brede aanbod aan buitenlandse kazen.

Dagelijks beleveren wij vele horeca professionals en dat doen wij met veel passie. VHC Jongens BV doet dat inmiddels al 80 jaar en deze jarenlange ervaring op het gebied van distributie en onze expertise van F&B zetten wij ons dagelijks in om de mooiste en lekkerste gerechten te serveren aan uw gasten! Samen zijn we Echte Horeca Jongens! www.vhcjongensbv.nl

Zuivelhoeve Winkelbedrijven is een franchiseorganisatie met meer dan 80 winkels verspreid over Nederland. Naast landelijke herkenbaarheid heeft Zuivelhoeve een sterk lokaal karakter en is daarmee twee jaar op rij verkozen beste foodservicebedrijf van Nederland. De belofte van Zuivelhoeve is om met pure passie de klantverwachting te overtreffen. Dit doen ze door het bieden van persoonlijke service en een uitgebreid assortiment van ambachtelijke kazen, zuivelproducten, noten en andere lekkernijen.

Door lokaal het verschil te maken en te blijven streven naar de hoogste kwaliteit en service, weet Zuivelhoeve haar klanten te verrassen en te inspireren. In de winkels vind je niet alleen heerlijke producten, maar ook een unieke winkelbeleving. Een gewilde winkel voor de kaasliefhebber!

Bettine Geitenkaas, het verst van dichtbij.

Sinds 1982 maakt de Bettinehoeve uit liefde voor het ambachtelijke kaasmakers vak de allerlekkerste geitenkazen. Met z’n heerlijk milde smaak heeft Bettine dat unieke Hollandse karakter. Deze 100% verse geitenkaas is natuurlijk zacht en fris, rijk aan eiwitten en ook nog eens licht verteerbaar. Geniet van Bettine Geitenkaas op een broodje, in de salade en op toast bij de borrel.

Laat je verleiden door het lekkerste stukje geitenkaas van Nederlandse bodem!

Zanetti is een familiebedrijf  dat al vijf generaties lang hoog aangeschreven staat in uitmuntendheid met veel respect voor traditie. Het bedrijf heeft de visie van zijn oprichter, Guido Zanetti, altijd in ere gehouden met bedrijfsprincipes en die zijn gericht op het welzijn van de lokale gemeenschappen en de impact op het milieu.

Met een eeuw ervaring voor traditie en passie voor Italiaanse kazen en met een zeer veel kennis hoe je echte ambachtelijke kazen van weleer op industriële schaal kunt produceren.

Het is een dagelijkse uitdaging om alle productieprocessen in goede banen te leiden dankzij de investeringen in de regio met  100% Italiaanse lokale melkleveranciers. Ze hebben een uitstekende infrastructuur qua technologie met veel respect voor traditie en verantwoorde veiligheidsvoorschriften.

Op 18 november 1948, begon vader Jan Scheer, met verkoop van Hollandse Kaas op de markt in Utrecht. Dat was de eerste dag na de tweede wereldoorlog dat de kaas zonder voedselbonnen te koop was. Later ging hij ook staan op markten in Weesp, Zeist en Barneveld. Eerst op marktkramen en vanaf 1973 werd de kazen verkocht uit verkoopwagens.

Henk Scheer is geboren en opgegroeid tussen de kazen. Na school was hij vaak te vinden in het kaaspakhuis. Het was dan ook vanzelfsprekend, dat hij ook de kaas in ging. In 1988 ging hij verder met de zaak in eigen naam, HENK SCHEER KAAS. Inmiddels is zoon Jan ook een doorgewinterde kaasverkoper en in 2023 toegetreden tot het Guilde.

Door altijd om de beste kwaliteit te bieden, hebben wij met diverse leveranciers afspraken gemaakt om onze kazen van dezelfde kaasproducent af te nemen. De kazen worden dan ook altijd in dezelfde kaaspakhuizen gerijpt. Wij willen alleen de allerbeste kazen.

Natuurlijk werken we ook met de mooie boerenkazen onder dezelfde afspraken. Maar we kunnen onze klanten soms ook verrassen met een aantrekkelijke en lekkere voordeel koop van een bepaalde partij. Extra voordeel voor onze klanten.

Scheer Kaas is ook gespecialiseerd in het buitenlandse kaasassortiment. Met name de Franse en Belgische rauwe melk kazen worden rechtstreeks zelf geïmporteerd. We hebben een grote voorliefde voor geitenkaasjes uit Frankrijk en België. Ook zijn we specialist voor Franse Bergkazen.

Laat u eens verrassen bij ons op de markt!

De familie Leonardi produceert al drie generaties lang zoete en kruidige Gorgonzola BOB.

Vanuit de eerste zuivelfabriek in Mezzomerico, een klein dorpje in de heuvels van Novara, en vanuit de ervaring van Natale Leonardi en zijn zoon Gian Vittorio, ontstonden de geschiedenis, traditie en waarden van IGOR, een bedrijf dat in de loop der jaren gestaag is uitgegroeid tot een toonaangevende zuivelindustrie. IGOR produceert, rijpt en verpakt Gorgonzola van hoge kwaliteit met behulp van innovatieve technologieën, altijd met volledig respect voor traditie en door zorgvuldig de boerderijen te selecteren waar de melk van de hoogste kwaliteit wordt verzameld. Sinds 1996 is het bedrijf actief in Cameri (in de provincie Novara) in een ultramoderne fabriek van 15.000 vierkante meter waar hygiëne- en gezondheidsmaatregelen in elke fase van het productieproces stipt en strikt worden nageleefd. De afgelopen jaren zijn er drie uitbreidingen gerealiseerd, met een totale oppervlakte van 35.000 vierkante meter, en er wordt gewerkt aan nog een uitbreiding van 12.000 vierkante meter. IGOR exporteert meer dan 50 procent van zijn productie wereldwijd, naar de grote retailkanalen, ho.re.ca. en industrie.

Naast de locatie Cameri omvat IGOR ook andere bedrijven zoals CLIN (productiemelk), PAL (productiemelk voor Gran Riserva Leonardi) en Ballarini (rijpingslocatie voor zoete en pikante Gorgonzola BOB).

Alphenaer, de lekkerste verse en zachte kaasspecialiteiten

DeJong Cheese, het moederbedrijf van Alphenaer, is een (h)echt familiebedrijf gevestigd in het Brabantse Alphen. Tot 1995 werden er enkel geiten gehouden, waarna er werd besloten de zelf geproduceerde melk te gaan verwerken tot (geiten)kaas. Alphenaer kaas! En dat bleek een waar succes!

We bereiden onze Alphenaer kazen volgens traditionele recepturen waardoor we de beste kwaliteit kunnen garanderen. We maken o.a. Brie, Camembert, verse en gerijpte kazen, Cheese Crumbles, Smeerbare verse kaas en Kaasschnitzels waar we verschillende (inter)nationale markten mee bedienen. Voornamelijk op basis van geitenmelk of koemelk. Je vindt onze kazen in de retail, foodservice, kaasspeciaalzaken, (horeca)groothandel en in B2B onder ons eigen merk Alphenaer, maar ook als private label.

www.alphenaer.nl

DeJong Cheese draagt met onze Alphenaer kazen het Gilde een warm hart toe.

Het Consorzio del Prosciutto di Parma is in 1963 opgericht met als doel het product, merk en receptuur van Parmaham te beschermen en de consument garanties te geven over de kwaliteit en veiligheid van het product. Tot de taken van het Consorzio behoren o.a. het opstellen, verbeteren en beheren van productie reglementen, wetgeving en bescherming van de naam ” Prosciutto di Parma” en “Parmaham” en het merkteken de Hertogelijke Kroon.        Parmaham is door de EU erkend als een Beschermde Oorsprongsbenaming.

Parmaham wordt uitsluitend gemaakt van de achterham van – traceerbaar –  in Italië geboren en getogen varkens, gevoed met o.a. de wei van de beroemde Parmezaanse kaas. De ham moet minimaal 14 maanden in de regio Parma in de wind drogen en rijpen en heeft als enige ingrediënten  vlees, zeezout en tijd –  er zijn geen additieven toegestaan. Het is een 100 % natuurlijk product.

Door de natuurlijke langdurige rijping heeft het een unieke aromatische geur en smaak en hierdoor wereldwijd geliefd. Uit marktonderzoek onder consumenten in Nederland kwam Parmaham als ham met hoge waardering en hoogste bekendheid naar voren.

Het Consorzio wordt in Nederland vertegenwoordigd door het bureau B&Dmc dat het agentschap in Nederland beheert. Haar belangrijkste activiteiten zijn Pr voor het product en branche, het geven van voorlichting en informatie aan de (detail)handel en consument en het beschermen van de merknaam.

In 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Daar werden door Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Toen zijn zoon Camiel de zaak overnam, werd de groei van het bedrijf een feit. Hij heeft de aanzet gegeven om het bedrijf uit te bouwen.

Er staat weer een Kesbeke aan het roer. Oos, zoon van Camiel, is nu de ‘directeur met hart’, zoals hij wel wordt genoemd. Bij Oos staat de deur altijd open, voor iedereen. De medewerkers zijn wat hem betreft één grote familie. Zo was het bij Camiel (‘Kes’, zoals hij werd genoemd), zo is het op de dag van vandaag bij Oos. Helpen en bijspringen waar je kunt is het credo.

Puur natuur wil bij Kesbeke zeggen dat er uitsluitend producten verwerkt worden waarvan de versheid gegarandeerd is. Dat kan alleen als je een langdurige relatie onderhoudt met je leveranciers. De grondstoffen voor fijn tafelzuur zijn kwetsbare natuurproducten die met veel zorg en aandacht gekweekt en geoogst moeten worden, en dat doen de telers met liefde. Bij Kesbeke wordt een groot deel van het inleggen nog altijd met de hand gedaan. Dat moet als je een pot ‘echt vol’ wilt hebben.

Kesbeke  loopt voorop als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe tafelzuur-variaties. Oos staat graag zelf in zijn keuken om op verzoek van klanten, of op eigen inspiratie verrassende, nieuwe variaties te componeren. Puur natuur, dat spreekt vanzelf. Sinds 2010 wordt ook biologisch geproduceerd.