25 Jarig jubileum: reisverslag

Begin Mei heeft het Guilde haar 25 jarig jubileum gevierd in, waar anders dan, Parijs.

De Guilde leden kregen een druk programma voorgeschoteld, direct na aankomst in Montparnasse werd er per metro door gereisd naar Parole de Fromage waar een exclusieve kaasproeverij werd georganiseerd. Bekende kazen gecombineerd met mooie wijnen passeerden de revue onder leiding van Pierre Brisson. Tip: ga eens langs als je in de buurt bent!!

Dag twee stond in het teken van een , vroeg, bezoek aan Rungis Marche International. Het gezelschap bezocht de vlees, groente en uiteraard de kaashallen. Een tussentijdse stop bij de naar Passage des Panoramas, Parijs oudste overdekte winkelcentrum, om vervolgens na de lunch een bezoek te brengen aan Père Lachaise. 

In het beroemde restaurant naar Le Train Bleu op Gare du Lyon vond het jubileum diner plaats. Na een speech van Roel Tromp, met de mede bestuursleden in vol ornaat, werden er twee leden tot erelid geslagen. Wil Lepers voor zijn inzet op alle denkbare manieren om buitenlandse kaas onder de aandacht te brengen en Jacques Snepvangers (helaas zelf niet aanwezig)als verdienste voor zijn 25 jarig voorzitterschap van het Guilde

Op de laatste dag werden er bezoeken afgelegd bij La Grande Epicerie Paris, foodhal van het eerste uur en de food afdelingen van Galaries La Fayette. Na de lunch in La Fayette werd afscheid genomen, en kunnen de Guilde leden terug kijken op een geslaagde jubileum reis.